Wat Arun

Wat Arun BangkokIn Bangkok zijn er honderden tempels te bezichtigen. Allemaal zien is niet doenbaar en ook gewoon niet interessant. Na enige tijd heb je geen zin meer en kan je maar beter wat anders gaan bezichtigen.Op voorhand beslissen welke tempels je gaat bekijken is een goed plan. Eentje die zeker op dat lijstje moet staan is Wat Arun.  De tempel van de god van de dageraad.

De Temple of Dawn ligt aan de Chao Phraya rivier en is ongeveer 70 meter hoog. Om er te geraken kan je verschillende ferrybootjes nemen om naar de overkant te geraken vanuit het drukke centrum. Wil je de tempel ook betreden? Dan kost het je 50 baht.

 

Toegang

Wat ArunWat Arun is een boeddhistische tempel. Meestal wordt er verwacht dat je een lange broek in combinatie met schouder bedekkende bovenkledij wordt gedragen. Echter worden op deze regels vrijwel altijd uitzonderingen gemaakt.
Bepaalde delen van de tempel zijn alleen blootsvoets te betreden.

Om de tempel te betreden moeten toeristen 50 baht neertellen. Omgerekend is dit iets minder dan anderhalve euro.

De beste manier om aan de tempel te geraken is om eerst de skytrain te nemen tot Saphan Taksin. Vanaf deze halte stap je naar beneden naar de pier. (Vlakbij, dus niet te missen!)
Neem daar het bootje naar Tha Tien Pier. Dit is niet de toeristische ferry! Vraag dus even om hulp als je twijfelt.

Vlakbij het Saphan Taksin station is trouwens ook de Sathorn Unique Tower te vinden.

Het adres van dit monument is Wat Arun, Bangkok Yai, Bangkok 10600, Thailand.

 

Het uitzicht

Wat Arun ThailandBezienswaardigheden Bangkok Wat Arun

Wat Arun bezienswaardigheden BangkokWat Arun uitzicht

Bangkok bezienswaardigheden Wat Arun

Wat Arun tempel