Sathorn Unique Tower

Bangkok spooktoren sathorn uniqueDe economie van Thailand stond op een hoogtepunt in de jaren ’90. Door deze gunstige economische richting waarin het land werd gestuwd, werden dan ook heel wat bouwwerken begonnen. Tot 1997, wanneer de Aziatische economische crisis werd uitgeroepen.
De Sathorn Unique Tower -nu ook Ghost tower of spooktoren genoemd- was in dat jaar bijna voltooid. De buitenkant was volledig af, alleen de leidingen, kabels en het interieur moest nog worden gelegd.
Door de financiële crisis kwam dat tot een halt en werd er nooit verder gewerkt aan dit majestueuze bouwproject.

Waarom vertellen we dit jou? Omdat het nu een unieke ervaring kan opleveren om dit gigantische bouwwerk te beklimmen en een uitzonderlijk zicht over de miljoenenstad te krijgen.

 

Alleen voor durvers!

Bangkok Sathorn Unique spooktorenDe Sathorn Unique Tower is niet het typische toeristische uitje, maar toch vinden wij het een must om te zien.
Op ongeveer 200 meter van het BTS Taksin station (Metrostation + bootstation), ligt dit bouwwerk.

Betreed het domein en je zal al gauw enkele personen zien zitten die het hun comfortabel hebben gemaakt op de benedenverdieping van de toren.
Om de toren te mogen betreden moet je een kleine toegang betalen (200 baht – ongeveer 5 euro). Vervolgens kan je de meer dan 50 verdiepingen opstappen om uiteindelijk aan te komen op de top van het gebouw. Geen nood, er is -een beetje archaïsch, maar toch…- verlichting opgehangen in de traphal.

Vergeet zeker ook niet om een tussenstop te maken in de tussenliggende verdiepingen. Alle verdiepingen zijn volledig verlaten, en sommige zijn volgeklad met graffiti. In sommige ruimtes vind je zelf nog (ongebruikte…) toiletten of stoeltjes die je een prachtig uitzicht opleveren.

Het absolute hoogtepunt van je bezoek aan de Ghost tower blijft ongetwijfeld het moment wanneer je, buiten adem en zweterig, op de top aankomt.

De wind begroet je en ongetwijfeld zitten er enkele andere personen van het prachtige zicht te genieten.
Baan je een weg door het steenpuin en klim misschien wel op de richel van het gebouw.

 

Openingsuren

Er zijn geen officiële openingsuren, maar de torens openen normaal van 14:00 tot 22:00u (Normaal vertellen de ‘wachters’ je tot welk uur je kan blijven).
Perfect om ook nog van de zonsondergang te genieten op deze unieke locatie in Bangkok!

 

Uitzicht

Bangkok ghost towerSathorn Unique Tower Bangkok

ghost tower thailand bangkokSathorn Unique Tower Bangkok

ghost-tower-bangkok

Sathorn Unique Tower